Forum Budowle.pl Strona Główna Forum Budowle.pl
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Ogrzewanie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Technika i Technologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
darful
Użytkownik

PostWysłany: 16/02/2011 09:24:56    Temat postu: Ogrzewanie

Mimo,że kończy się zima a tym samym sezon grzewczy,chciałem zapytać jakie ogrzewanie jest najbardziej ekonomiczne-które sprawdza się w domu jednorodzinnym ?

Korzystam z usług
www.dr-architektura.pl
agame
Użytkownik

PostWysłany: 30/04/2011 23:50:07    Temat postu:

Dużo ostatnio słychać o zintegrowanym ogrzewaniu. Jest to kompletny system do ogrzewania domu jednorodzinnego i wody bieżącej, składajacy sie z kolektorów słonecznych Turbosolar z zasobnikiem, Turbokominka z płaszczem wodnym, oszczędnego kotła gazowego oraz Integratora. http://www.makroterm.pl/produkty/zintegrowane-ogrzewanie tutaj znajdziesz schemat i z tego co pamiętam była na tej stronie też fajna animacja przedstawiająca jak to wszystko działa. Opcja wydaję się być bardzo ciekawa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tomanis
Użytkownik

PostWysłany: 30/08/2011 17:13:19    Temat postu:

tak, jesli chodzi o makroterm to bardzo profesjonalnie to wszystko robią. Mi wszystko wytłumaczyli , dpradzili teraz nie dość, ze płace mnijesze rachunki i to o wiele to jestem jeszcze w dodatku eko:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
umberto
Użytkownik

PostWysłany: 31/01/2012 16:44:19    Temat postu:

Witajcie, ja korzystam z odnawialnych źródeł energii. trzeba o tym najpierw trochę poczytać, ale ostatecznei taka inwesteycja się opłąca, bo płacę dużo mnie za ogrzewanie. Dla początkujących może być przydatna strona http://www.odnawialnecieplo.pl/ tam dowiecie sie podstaw na temat tego typu ogrzewania:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Technika i Technologia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: