Forum Budowle.pl Strona Główna Forum Budowle.pl
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Wieżowiec Orco w Warszawie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Projekty i konstrukcje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 18/11/2006 22:22:40    Temat postu:

tarasu ogólnodostępnego nie bedzie:| Jedynie taki jak napisałem wyzej Smile Ale znając warszawskich wieżowcomaniaków to zdobędą i ten wieżowiec Very Happy

Piett napisał:
A tak póki co chyba odwiedzę szybko Galerię City Center póki jeszcze stoi i porobię z niej zdjęcia z najwyższego piętra Smile .

PS> Trzeba jakos rozruszac ten wątek i to jes swietny pomysł na fotki jak masz mozliwośc to zrób fotki CC i pokaż

Arrow M-M2

Ostatnio zmieniony przez MichaU-M2 dnia 20/11/2006 18:09:26, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Numer Gadu-gadu
Piett
Użytkownik

PostWysłany: 18/11/2006 22:26:00    Temat postu:

oki, jak znajdę czas, to w tym tygodniu po szkole (wesoła klasa maturalna Cool ) postaram się wyrwać do Centrum i porobić foty wewnątrz i na zewnątrz - i ile pogoda dopisze Smile .

A co domaniaków - już kiedyś zdobyłem Millenium Plaza i Intecontinentala, ale nie było jeszcze cyfrówki i nie mam żadnych fotek by to udowodnić i pokazać Sad .

Ostatnio zmieniony przez Piett dnia 18/11/2006 22:27:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 18/11/2006 22:27:29    Temat postu:

Piett napisał:
oki, jak znajdę czas, to w tym tygodniu po szkole (wesoła klasa maturalna Cool ) postaram się wyrwać do Centrum i porobić foty wewnątrz i na zewnątrz - i ile pogoda dopisze Smile .

OK spoko Cool Czekamy na fotki Smile

PS. Czy moze jesteś jednym z forumowiczów na FPW ??
Twój nick mi sie o uszy obił ale właśnie nie wiem gdzie ?? Smile

Arrow M-M2

Ostatnio zmieniony przez MichaU-M2 dnia 20/11/2006 18:08:57, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Bastion_
Użytkownik

PostWysłany: 19/11/2006 12:26:46    Temat postu:

Wlasnie , w USA są dostepne tarasy i to w najwyzych (prawie) miejscach budynku , to jest zaszczyt wyprowadzic tak wysoko turystów , a nie zrobic na odczep na 20 pietrze taras widokowy , jak bloki wszystko zasłaniają Very Happy Taki taras na 600 metrze to jest cos :d ELo
Piett
Użytkownik

PostWysłany: 19/11/2006 12:34:34    Temat postu:

MichaU-M2 napisał:

Tak, zarejestrował się w ostatnim czasie na wyżej wspomninym Forum więc pewnie chodzi ci o tą stronę Smile (chyba że chodzi ci jeszcze o jakąś inną stronę o zupełnie innej tematyce to może też Wink ).

Ale spoko, jak będą foty to umieszczę je na obydwu Forach Very Happy .
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 19/11/2006 13:08:29    Temat postu:

Piett napisał:
MichaU-M2 napisał:

Tak, zarejestrował się w ostatnim czasie na wyżej wspomninym Forum więc pewnie chodzi ci o tą stronę Smile (chyba że chodzi ci jeszcze o jakąś inną stronę o zupełnie innej tematyce to może też Wink ).

Ale spoko, jak będą foty to umieszczę je na obydwu Forach Very Happy .

Tak tak chodzi mi o Forum Polskich Wieżowców Cool Osobiście obesrwuje FPW od prawie dwóch lat Smile Nie jestem zarejestrowany ale jak bede chciał to poprosze Cie o pomoc :]

Sorry za zmiane tematu Wink

Spójrzcie na fotke: Zaznaczyłem dach Złotej 44 i CO WIDAC

-
|
| -
| |

Tak dwie anteny:| Na dodatek ta wyzsza bedzie taka jak na Rondzie 1 biało-czerwona Rolling Eyes Oby jednak tego nie zrobili bo budynek duzo na tym straci Crying or Very sad

Arrow M-M2

Ostatnio zmieniony przez MichaU-M2 dnia 20/11/2006 18:08:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 20/11/2006 18:07:06    Temat postu:

RZECZPOSPOLITA

Mieszkańcy dalej walczą ze Złotą 44

Nie ustają protesty mieszkańców z Emilii Plater 47 przeciwko sąsiedztwu 200-metrowego wieżowca, który obok ich bloku chce postawić Orco. Choć Samorządowe Kolegium Odwoławcze odrzuciło zażalenia sąsiadów, przygotowują oni odwołanie do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego

- Mamy na to tylko 30 dni, ale odwołanie już powstaje. Będziemy walczyć do skutku, łącznie z Naczelnym Sądem Administracyjnym czy Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości - powiedziała " Rz" przedstawicielka mieszkańców bloku przy E. Plater 47 (nazwisko do wiadomości redakcji), który ma stanąć 12 metrów od planowanego wieżowca Złota 44.
Orbis już nie protestuje

Przypomnijmy. 6 listopada uprawomocniła się decyzja o warunkach zabudowy dla Złotej 44. Tego samego dnia SKO oddaliło zastrzeżenia mieszkańców. Z protestów przeciwko projektowi wycofał się natomiast Orbis, właściciel hotelu Holiday Inn, który też będzie sąsiadował z inwestycją.

- Razem z Orco monitorujemy skutki, jakie mogą powstać dla budynku hotelu Holiday Inn podczas prac rozbiórkowych centrum handlowego, a następnie podczas budowy nowego budynku - powiedziała " Rz" Kaja Szwykowska reprezentująca Orbis.

Jak wyjaśnia, władze Warszawy, wydając decyzję o warunkach zabudowy, przyjęły do wiadomości zastrzeżenia techniczne Orbisu dotyczące inwestycji Orco. Dopiero na etapie postępowania o pozwolenie na budowę miasto zdecyduje, czy opinie Orbisu zostaną uwzględnione w projekcie.

Nieoficjalnie mówi się, że Orbisowi wkrótce ma się skończyć licencja na używanie marki Holiday Inn, więc firma, korzystając z okazji, miałaby być zainteresowana sprzedaniem tego budynku Orco. Orbis zaprzecza.

- Orbis jest franczyzobiorcą marki do września 2009 r., a więc mamy jeszcze całe trzy lata. Jesteśmy zadowoleni z wyników tego hotelu. Sprzedaż nie jest aktualnie brana pod uwagę - wyjaśnia Kaja Szwykowska.

Swojego stanowiska w sprawie inwestycji Orco nie chce komentować firma Europolis, właściciel wieżowca Warsaw Towers, także sąsiadującego z przyszłym placem budowy. Z naszych informacji wynika, że także ta firma wycofała się z protestów.
Apartamenty w sprzedaży

Tymczasem Orco w widowiskowym stylu rozpoczęło już sprzedaż apartamentów w planowanej inwestycji. Na galę w Teatrze Wielkim zaproszono ponad tysiąc gości,. Zjawił się na niej także projektant budynku Daniel Libeskind.

Prezes Orco Jean Francois Ott potwierdził, że spośród 251 już zarezerwowanych jest ponad 60 apartamentów. Jak dowiedziała się " Rz", wśród przyszłych mieszkańców gotowych w mieszkanie zainwestować ok. 7 - 10 tys. euro za mkw. jest śmietanka polskiego show-biznesu. Orco nie chce na razie podawać żadnych szczegółów ani też komentować pogłosek, że dwupoziomowe mieszkania na najwyższych piętrach mają kosztować nawet 10 tys. euro za mkw. Jean Francois Ott potwierdził, że rozpoczęcie budowy planowane jest na pierwszy kwartał 2007 r., a jej zakończenie nastąpi w 2009 r. Wcześniej inwestor musi opracować koncepcję wyburzenia budynku stojącego dziś na miejscu przyszłego wieżowca. Na parterze budynku Złota 44 jest zaplanowane miejsce dla kilku luksusowych butików marek z najwyższej światowej półki. Jak dowiedziała się "Rzeczpospolita", w grę wchodzą takie firmy, jak Louis Vuitton czy Chanel. Będą to pierwsze sklepy tych marek w Polsce. Orco nie chce tych informacji komentować.
PIOTR MAZURKIEWICZ

Kolejna wizualizacja Złotej 44 pokazuje nieco inny kształt budynku niż na pierwszych projektach (drugi wieżowiec od prawej)
MATERIAŁY INWESTORA

Arrow M-M2
Powrót do góry
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 24/11/2006 16:03:50    Temat postu:

Pytanie do kolegi Piett-a
Co z tymi fotkami City Center/Złota 44 ???

Arrow M-M2
Powrót do góry
Piett
Użytkownik

PostWysłany: 26/11/2006 13:38:24    Temat postu:

MichaU-M2 napisał:
Pytanie do kolegi Piett-a
Co z tymi fotkami City Center/Złota 44 ???

Są, tylko jeszcze ich nie umieściłem ponieważ trochę ich jest i muszę wybrać Smile .
I trochę idotyczna zdjęć - raz w nocy robiłem zdjęcia, a potam zapomniałem przestawić i robiłem tego dnia na opcji nocnej - i część wyszła lekko pikselowato - dlaczego uczenie się na błędach musi tak boleć Confused Evil or Very Mad .
MichaU-M2
Użytkownik

PostWysłany: 26/11/2006 17:44:15    Temat postu:

Spoko to niecierpliwie czekamy Wink
Ja dla zaostrzenia apetytu dozuce SUPER jakości wizualki Very Happy

Arrow M-M2
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Projekty i konstrukcje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Skocz do: