Forum Budowle.pl Strona Główna Forum Budowle.pl
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Panorama Krakowa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Miasta i panoramy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ryszard
Użytkownik

PostWysłany: 31/07/2009 08:50:17    Temat postu: Panorama Krakowa

Trochę mniej popularny sposób pokazania bardzo popularnej bramy Floriańskiej. Co myślicie o takim ujęciu?

a zrobiłem je do wirtualnego przewodnika po Krakowie, który możecie zobaczyć tu: http://www.domoklik.pl/vtour/964
i jak Wam się podoba taki sposób prezentowania budowli i nie tylko? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojto
Administrator

PostWysłany: 05/08/2009 15:40:00    Temat postu:

Ciekawe, ale ja to chyba wolę standardowe fotki, a nie takie robione jak podejrzewam obiektywem typu "rybie oko". Z ilu zdjęć jest złożona fotografia?
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora Numer Gadu-gadu
Ryszard
Użytkownik

PostWysłany: 05/08/2009 17:41:25    Temat postu:

Rybie oko to prawda Smile to konkretną panoramkę zrobiłem z 6 zdjęć, ale że większość robię we wnętrzach, to ze względu na różnicę oświetlenie (okna) ilość zdjęć na jedną panoramkę może przekroczyć 30 Smile
a ze "zwykłymi" panoramami to jest tak że nie zawsze da się je wykonać - jeżeli nie ma się gdzie cofnąć to zostaje tylko szeroki kąt i takie kombinacje Smile A poza tym wirtualne wizyty się rządzą swoimi prawami i muszą być tak robione, żeby je potem można było oglądać Smile

pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Miasta i panoramy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: