Forum Budowle.pl Strona Główna Forum Budowle.pl
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Najwyższa kiedykolwiek wzniesiona konstrukcja na świecie
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Budowle i architektura
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz-O
Użytkownik

PostWysłany: 27/08/2006 23:28:43    Temat postu: Najwyższa kiedykolwiek wzniesiona konstrukcja na świecie

Zapraszam do dyskusji na temat najwyższego masztu radiowego który mieścił sie w Konstantynowie koło Gąbina i Płocka. Miał 646,38m.
Jak na razie ten rekord nigdy nie został pobity. Niestety maszt nieistnieje juz od 15 lat.
Pozdrawiam sympatyków tej konstrukcji
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kargul.x
Użytkownik

PostWysłany: 28/08/2006 14:35:40    Temat postu:

Popieram pomysł kolegi, mam nadzieję że zainteresowani się znajdą. Bardzo mało ludzi pamięta o tym maszcie albo w ogóle nie wie, że taki istniał. Każdy powinien to wiedzieć, w końcu Polska była w czymś najlepsza na świecie.
Zapraszam do obejrzenia zdjęć:
http://www.ols.vectranet.pl/~kargul/maszt/
Serwer niestety czasami dość wolno działa ale nie mogę na to nic poradzić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bastion_
Użytkownik

PostWysłany: 28/08/2006 18:49:24    Temat postu:

Fajna Galeria Kolego , duzo zdjec , umiesc to na innych stronach bo o te zdjecia , tego masztu to sie pozabijaja. nie naprawde duzy popyt na te fotki jest, Pozdro
GN`R
Użytkownik

PostWysłany: 28/08/2006 22:11:29    Temat postu:

część tych zdjęć ewidentnie wygląda na stopklatki z filmów o maszcie... a ja (i pewnie nie tylko ja) czekam aż w końcu filmy dot. masztu będą w jakiś spoób do zdobycia. Może w końcu poprzez to forum znajdzie się ktoś, kto jest w posiadaniu takich filmów i byłby w stanie je udostępnić innym?
Tradycyjnie pozdrowienia dla sympatyków masztu w Konstantynowie pod Gąbinem... oczywiście tego masztu już nieistniejacego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Numer Gadu-gadu
Łukasz-O
Użytkownik

PostWysłany: 28/08/2006 23:42:44    Temat postu: RCN Konstantynów

To że zdjęcia są zrobione na zasadzie stop klatki to chyba nic złego.
Jest kilka filmów o maszcie jeden za czasów jak radiostacja jeszcze żyła i dwa po upadku: "Emocje i fakty" z 1991r i "Wokół masztu" z 1992r i parę wzmianek np. w Kronice Filmowej.
Jeżeli kolega GN`R jest zainteresowany filmem to możemy sie jakos dogadać Wink
Pozdrawiam Serdecznie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
GN`R
Użytkownik

PostWysłany: 30/08/2006 08:59:39    Temat postu:

Oczywiście, że to nic złego! Wprost przeciwnie: w końcu jakieś nowe zdjęcia masztu. A stopklatki z filmów świadczą o tym, że ktoś filmy posiada! I mozna się potargować... ale to już na meila.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Numer Gadu-gadu
Łukasz-O
Użytkownik

PostWysłany: 30/08/2006 23:53:59    Temat postu:

GN`R napisał:
Oczywiście, że to nic złego! Wprost przeciwnie: w końcu jakieś nowe zdjęcia masztu. A stopklatki z filmów świadczą o tym, że ktoś filmy posiada! I mozna się potargować... ale to już na meila.

A zatem spór o klatki zażegnany! Źle sie z kolegą zrozumiałem Embarassed .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tadekmaj
Użytkownik

PostWysłany: 31/08/2006 10:17:13    Temat postu: budowle.

Shocked Chciałem zauwazyć drodzy panowie a moze i panie ze jeszcze był w całości poświecony masztowi w Konstantynowie jeden z odcinków programu '' Sonda ''.Moze ktoś z was wie jak się nazywał ten odcinek i kiedy był emitowany w TVP. Bo być moze uda się coś zrobic aby zdobyć ten materiał filmowy zresztą bardzo ciekawy i lepiej zrobiony od '' Kwantu''
pod tym wzgledem ze realizatorzy tego programu mieli możliwość wiechania windą na sam szczyt masztu. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Łukasz-O
Użytkownik

PostWysłany: 01/09/2006 00:09:50    Temat postu:

Wielę odcinków programu Sonda zostało skasowanych, wiem że kiedyœ była albo i dotej pory jest możliwoœc kupna kaset VHS z nagraniami niektórych odcinków. Jeżeli będę miec tytuł odcinka albo datę emisji moge sprawdzić czy takie nagranie istnieje.
TVP nie puści publicznie cyklu odcinków Sondy z racji tego że nie ma praw autorskich które dziś należš do rodziców tragicznie zmarłych twórców programu ( tak sie niedawno dowiedziałem).
Pozdrawiam sympatyków masztu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tadekmaj
Użytkownik

PostWysłany: 01/09/2006 06:51:53    Temat postu: najwyższa

Shocked Mam pytanie odnośnie filmu pt. Wokół masztu.Czy ten film był bardziej poświęcony problemowi związanego z odbudową zniszczonego masztu.Pamietam ze jakiś oglądałem w telewizji gdzie wypowiadali się osoby zaangażowane w tym aby nie dopuścic do odbudowy masztu.
Chodziło o to. Jak bardzo maszt im szkodził na zdrowie.Wypowiadał się też w tym filmie i odpierał zarzuty protestujących, ówczesny kierownik radiostacji p. Grzelak.
A tak na marginesie, i to jest sprawa do dyskusji.
Dziś po 15 latach od emisji tego filmu moja wiedza na temat szkodliwości masztu na otoczenie jest większa niż była wtedy.Dzisiaj nie jestem taki pewny, czy maszt radiowy w Konstantynowie nie stanowił zagrożenia dla okolicznych mieszkańców, bo skoro sporo ludzi choruje lub nawet nie żyje z obsługi radiostacji , to coś musi być nie tak. Pan Grzelak nigdy na ten temat, i ja go rozumiem nie wspomniał o tym . Jedyne co często powtarzał jest to, ze fale długie są najmniej szkodliwe na organizm człowieka. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Budowle i architektura Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: