Forum Budowle.pl Strona Główna Forum Budowle.pl
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Warszawskie wieżowce
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Wasze zdjęcia i filmiki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piett
Użytkownik

PostWysłany: 16/09/2006 20:02:01    Temat postu: Warszawskie wieżowce

Proponuję utworzenie działu, w którym wszyscy będą mogli umieszczać zdjęcia wieżowców w stolicy. Na początek moje fotki Very Happy .

Zdjęcia zrobiłem 1 sierpnia Br. z wieży widokowej Muzeum Powstania Warszaskiego Very Happy .

Warta Tower i Millenium Plaza

Łucka City

Od lewej WFC,Rondo 1, Intercontinental, Ilmet Tower, Pałac Kultury.

Panorama wieżowców, z widocznym po lewej Hotelem Hilton.

Warsaw Trade Tower
Powrót do góry
Zobacz profil autora Numer Gadu-gadu
Bastion_
Użytkownik

PostWysłany: 24/09/2006 10:43:43    Temat postu:

Zastanawia mnie jedno , dla czego w wawie nie Wybudują jakiegos 400 metrowego kolosa, wkoncu to stolica , sa 200 metrowe 170 m ale zadnego 400 no nawet 300 , tylko ten szpetny PKiN , nie nawiązujący do niczego ...A tak swoja droga to te wiezowce sa ładne ....dajcie wiecej fot ...
!!!!AMERYKA!!!! (ON)
Użytkownik

PostWysłany: 25/09/2006 13:07:48    Temat postu:

Wiecie dlaczego niema w warszawie jakiegoś 500 metrowego budynku? Bo władza (mam na myśli oczywiście Sejm RP Smile) daje kase na odnowienie pociągów, odnowienie dróg (popieram Very Happy)... i tak dalej. A w USA są wieżowce po 500, 550 metry, bo USA zajęło się wcześniej np.: autostradami. Ale niezaprzecze, że w USA i wcześniej zaczęto budować wieżowce, np.: ESB zbudowany przed II wojną światową, bo zbudowany aż w 1930 roku! Smile Teraz chyba wiecie czego w stolicy (naszej) niema wież po 600 metrów! Very Happy A kiedyś Polska musiała się zająć wojną, np.: kilka lat po Dniu Niepodległości zaczęła się II wojna światowa. A w tym czasie, co polska szukała porządnej broni, powstał właśnie budynek ESB. Teraz już wiecie! Very Happy
Cześć Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Bastion_
Użytkownik

PostWysłany: 01/10/2006 17:12:35    Temat postu:

O znalazlem odpowiedz, to tak
W Warszawie jest bardzo miekki grunt , mozna robic duze wiezowce ale , trzeba by bylo zrobic bardzo dobre fundamęty , znajac polskie budownictwo , to budynek by sie zapadł , bo zrobiono by budynek po kosztach , byle miec ponad 300 metrow , a w nycu jest bardzo twarde podłoze , AMERYKA ty mnie juz po prostu bawisz tymi konkluzjami swoimi , bardzo durne to było ten post twoj powyzej , Pozdrawiam
Znawca
Użytkownik

PostWysłany: 06/10/2006 21:17:59    Temat postu:

Całkiem, całkiem, bardzo fajnie ująłeś te wieżowce na 4 fotce Smile

Mój gg to 8544663 mam mnóstwo świetnych zdjęć wieżowców warszawskich. Bo trochę już w tym siedzę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora Numer Gadu-gadu
Piett
Użytkownik

PostWysłany: 08/10/2006 21:34:33    Temat postu:

Znawca napisał:
Całkiem, całkiem, bardzo fajnie ująłeś te wieżowce na 4 fotce Smile

Mój gg to 8544663 mam mnóstwo świetnych zdjęć wieżowców warszawskich. Bo trochę już w tym siedzę Wink

No to nie gadaj tylko zamieszczaj Very Happy , po to jest ten dział żeby umieszczać nasze zdjęcia Very Happy
Znawca
Użytkownik

PostWysłany: 08/10/2006 21:39:41    Temat postu:

A ja bym nie chciał zamieszczać??? Tylko mój net na to mi nie pozwala. Muszę coś z tym zrobić Neutral
Powrót do góry
Znawca
Użytkownik

PostWysłany: 10/10/2006 20:28:01    Temat postu:

A jak narazie to mój mail to wicia_90@o2.pl i tam możecie mnie prosić o fotki. Napewno odpowiem Wink
Powrót do góry
albert1000
Użytkownik

PostWysłany: 25/02/2007 19:17:24    Temat postu:

Nie jestem zwolennikiem wiezowców,przypomina mi sie WTC,i mysle ze dobrze ze u nas nie ma takich wiezowców.
Jestesmy takim panstwem ze ciezko byłoby sie nam podniesc po takiej tragedii.
Ale tez mnie fascynują wiezowce i fajnie popatrzyc na takie cuda budowlane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Znawca
Użytkownik

PostWysłany: 28/02/2007 22:47:37    Temat postu:

A czy nie miło jest popatrzeć na ten widoczek??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Budowle.pl Strona Główna -> Wasze zdjęcia i filmiki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: